Hundhälsa

Underbett, hjälp valp.

2016-11-29 19:04 #0 av: StinaasP

Hej, har en valp på 9 veckor av rasen Puli han gick igenom veterinärbesiktningen med UA på allt utom bettet. Han har ett "lätt underbett". Uppfödaren gav oss inga garantier men givetvis är det "målet" att bettet ska rätta sig till ett saxbett. Jag är väl medveten kring problematik kring bettfel och valt att ta på mig ansvaret för att min valp/hund ska få må bra. Han ska inte avlas på eller ställas men ett saxbett vore mycket bättre för hans egna hälsa. Googlat lite då folk menar att man kan hjälpa hunden få ett korrekt bett länkar nedan. 

Finns det något sätt jag kan hjälpa min 9 veckors valp att utveckla ett ok bett helst saxbett men främst inget allvarligare underbett? 

http://www.kenneldoubleuse.com/4-haelsorad/haelsorad/41-underbett 

Här är länken.

Även läst mig till att vissa trycker på tänderna? 

Anmäl
2016-11-29 19:09 #1 av: dynamitella

Skulle inte våga rekommendera att du på egen hand börjar trycka på din valps tänder. Uppsök hellre veterinär, röntga käken och se om det kommer växa rätt eller är en "missbildning". 

Anmäl
2016-11-29 19:57 #2 av: Ambrose

Tycker, och tror, inte att du ska göra något åt detta själv.

Ett lätt underbett borde inte påverka din hund mer än att du inte kan ställa ut(beroende på ras) och inte bör avla(beroende på ras).

Större delen av världens trubbnosar och småhundar klarar sig alldeles utmärkt med konstiga bett, så jag tror inte att din hunds hälsa kommer att påverkas. Det är bara i de mest extrema fallen :)

//Ambrose

Följ gärna bloggen om min Rottweiler valp på www.rottie.blogg.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.