Köpa hund

rastråd- tävlingshund

2016-11-11 20:28 #0 av: ipopuma

Hej jag är lite vilsen om vilken ras som skulle kunna passa mig till nästa hund och undrar om någon har några förslag. 

varför vill jag ha hund; För att kunna träna och tävla i lydnad och bruks (spår kommer att tränas ev. testa på sök ) men även bara för att få gå långa promenader och ha en vän. 

Vad kommer du att göra?:Lydnaden kommer bli en stor satsning Det är jag stensätter på då jag är en lydnadsnörd. Spåret kommer också vara en annan del som jag kommer att utöva och planen är ju att jag ska komma ut och tävla i de båda grenarna och försöka ta mig så långt som möjligt. Jag är en liten perfektionist och älskar att jobba med detaljer när det kommer till hundträning. Jag kommer komma ut och tävla och ta mig så långt som jag bara kan. (Kan man säga jag vill ha en hund som inte stoppar mig för det?)

Jag kommer även att springa med hunden och hålla på lite med drag men bara på hobbynivå. I nuläget drar/springer jag ca 1-4 pass i veckan med min riesen så det kommer ju bli ca detsamma med nästa hund när den är redo.

Allmänt vill jag ha en hund med föremålsintresse och mycket go i. Den ska vara arbetsvillig och helst ha will to please i sig. En liten arbetsmaskin ;) enda kravet på päls är att den inte ska kräva alltför mycket pälsvård. Någon trimning eller klippning någon gång i månaden och genomborstning 2-3 gånger i veckan kan kanske ge ett perspektiv på vad jag vill ge tid på det max. 

Anmäl
2016-11-12 15:10 #1 av: Ambrose

Du hade nog kunnat ta vilken ras som helst. Malle, Holländare, Schäfer, Kelpie... eftersom du redan har kunskap nog för Riesen..  så det handlar nog mer om vilken individ du vill ha snarare än vilken ras. Bara du väljer uppfödare med omsorg.

//Ambrose

Följ gärna bloggen om min Rottweiler valp på www.rottie.blogg.se

Anmäl
2016-11-14 07:12 #2 av: Tokryck

Ja, det kan vara lite vilken ras som du känner mer för. Kelpie var första tanken men även malle. Föremålsintresset får du träna lite på med kelpie (eller kanske inte intresset i sig men greppet) vilket du troligen inte behöver med mallen.

Så för dig är det väl mer att kolla på vilken ras du tilltalas mest av, jämföra med sjukdomsrisker, hur stor du vill att den ska vara och hur pestig under uppväxten :P .

Anmäl
2016-11-15 09:56 #3 av: CayKantos

Tänker lite.. är det inte ganska svårt att nå långt i IPO med Aussie o Kelpie?😊

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2016-11-15 10:28 #4 av: Turast

#3 vart skriver hon att hon ska hålla på med IPO? Funderar

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2016-11-15 10:40 #5 av: CayKantos

#4 jag tänkte på det hon skrev i denna tråden - http://brukshundraser.ifokus.se/discussions/5826347cce12c43fa6000dc2-starta-upp-denna-sajt-igen-beratta-om-din-hund?discussions-1

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2016-11-15 10:43 #6 av: Turast

#5 jag förstod detta "Sen ska jag såklart fortsätta med ipo ;) " som att hon ska fortsätta tävla och träna det med sin riesen som hon redan tävlar ipo med :) 

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2016-11-15 11:23 #7 av: CayKantos

Ahh. Well tänkte bara slänga ut det om TS inte hade tänkt på det. :) Alltid bra att veta sina möjligheter ;)

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2016-11-15 11:24 #8 av: Turast

Är ju bättre om TS själv får svara, men det var så jag uppfattade det - att hon vill ha en lydnadshund som inte kör ipo Skrattar

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2016-11-15 11:26 #9 av: ipopuma

#5 Kan förstå att det kan förvirra men menar min nutida riesen och att i framtiden är vill jag fortsätta att hålla på med det ;) (fast där blir det en riesen till i spelet :P)

Nästa hund nu vill jag dock satsa på lydnad och bruks ;)  #1 hmm.. ja det stämmer ju såklart, men egenskaperna måste ju fortfarande vara lite olika :S  

#2 tack så mycket :D 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.