Hundhälsa

Höftledsdysplasi + försäkring?

2015-09-06 23:15 #0 av: Itasca

Hej!

Skulle behöva lite hjälp och råd i försäkringsdjungeln...

Jag har en Schäfer/BC med höftledsdysplasi, en hyfsat lindrig grad (minns ej bokstav). Jag avslutade min tidigare försäkring vid flytt och behöver förstås en ny, och känner att denna gången vill jag inte gå och oroa mig för vad som händer om hon plötsligt börjar visa symptom och behöver undersökning/röntgen/medicinering/rehab.

Det enda symptomen hon visat (som ledde till diagnostiseringen) var under unghundsperioden. Hon flyttad till mig vid 6 månaders ålder och jag noterade att hon fick ont efter att hon lekt intensivt med vår jakthund. Dock har hon varit symptomfri i minst 2 år utan medicinering.

Någon som har koll på vad som gäller vid diagnostiserade höftledsproblem? Vilket försäkringsbolag kan man lita mest på utan strul, som accepterar en försäkring en hund med dysplasi?

Tack på förhand!

/Linn och Mollie <3

2017-02-04 17:24 #1 av: supernatural

Hej! Hur gick det med din hund? :)